Een lokale testomgeving met XAMPP

XAMPP is een gemakkelijk te installeren Apache webserver, ofwel een programma waarmee je content uploadt naar het web. De software gebruik je onder andere voor het bijwerken van je webpagina’s.

Het opzetten van een Apache webserver is niet altijd even gemakkelijk en daarom is een programma als XAMPP ontzettend handig. XAMPP bevat Apache, MySQL, PHP, PEAR, PERL, OpenSSL, FileZilla FTP Server, Mercury Mail en meer. Het zijn de instrumenten waarmee je databases aanmaakt en/of websites beheert.

Deze software is een steun in de rug voor webontwikkelaars of fervente bloggers. Verwacht geen heldere uitleg bij elk onderdeel en zeker geen handleiding. Beginnende bloggers die MySQL gebruiken lezen beter de heldere uitleg van het WordPress team. Gelukkig vind je die onder de extra’s bij deze review.

Wanneer je van plan bent eens flink in Apache te duiken, dan is XAMPP een prima startpakket. De software is voornamelijk bedoeld voor ontwikkelaars, maar meer weten over MySQL en PHP kan geen kwaad als je een blog of lichte website wilt opzetten.

Download XAMPP

Print Friendly, PDF & Email